Filléres ötletek a családi élet megszervezésére

Ingatlantájoló.hu 2018.01.11 09:50:13

Egy család életének megszervezése nem könnyű feladat, és könnyen el lehet veszni a hivatalos papírok és időpontok forgatagában.


Éppen ezért általában így év elején jön el az a pillanat, amikor a családok vásárolnak egy tervezőnaptárt és megpróbálnak neki helyet találni, valahol a hivatalos levelek tárolására szolgáló kosár és a hűtőmágnesekkel odaerősített cetlikkel tarkított hűtőajtó között.

Pedig ezeknél rendezettebb és stílusosabb módszerek is vannak a családi élet megszervezésére. Mutatunk néhány könnyen kivitelezhető ötletet!

Kép forrása: iheartorganizing.com

Kosarak a falon

Jó, ha van egy kosár mondjuk a cipősszekrényen vagy a konyhapulton, amelybe a hivatalos leveleket tehetjük, amint kivettük a postaládából és beléptünk a lakásba. Egy ilyen kosárban azonban nehéz később bármit is megtalálni, ha nagy a család és sok levelet kapunk, ráadásul gyakran még útban is van.

Egy üres falfelületet viszont nyugodtan használhatunk arra, hogy síneket, vagy perforált farostlemezt szereljünk rá, amire aztán könnyedén akaszthatunk kis tárolókosarakat. Ha több kosarat használunk rendszerezni is könnyebb lesz a leveleket aszerint, hogy ki kapta őket, és a gyerekek is gyorsabban megtanulják a rendszerezést, ha saját kosarat kapnak. A tárolót pedig egy üzenőtáblával és kampókra akasztható írószertartókkal is kiegészíthetjük, amelyekben az írószereken kívül még sok más hasznos dolgot tárolhatunk.

Nagyon szép ennek a halásztelki lakásnak az előszobája. A nagy üres falfelület, akár tárolókosaraknak és üzenőtáblának is helyet adhatna.

Még több képért kattintson a fotóra!

Naptár és üzenőtábla

Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik a fontosabb, ezért legjobb, ha egymás mellett találunk nekik helyet a falon, alattuk kiegészítve írószertartókkal és kosarakkal. Praktikus lehet az is, ha a felületet táblafestékkel festjük le, és egyik felére egy naptárt rajzoljuk, másik felét pedig meghagyjuk az üzeneteknek. Ha mágneses táblafestéket használunk, még könnyebbé válik a rendszerezés.

Azoknak, akik nem szeretik a táblafestéket, a padlóra szóródó krétapor miatt jó megoldás lehet a krétafilc, amely ugyanúgy fog, ugyanúgy lemosható mégsem porolódik, vagy a mágneses, üveg vagy akril tábla, amelyekre filccel lehet írni.

Kép forrása: pinterest.com

Óriás üzenőfal a család minden tagjának

Ha a gyerekeket is bevonnánk az üzenetek írásába, rajzolásába, vagy egyszerűen csak szeretnénk nekik is felületet biztosítani egy kis kreativitáshoz, érdemes a krétafestékkel egészen a padlótól a felnőttek fejmagasságáig festenünk a falfelületet. A kréta- és mágnestartó poharak ilyenkor a tábla oldalára kerülhetnek. Az óriás üzenőfal azoknak a felnőtteknek is jó választás lehet, akik vizuális típusok, és nem tudják kiélni magukat kisebb felületen.

Nem tudjuk ugyan, hogy miből készült ennek a terézvárosi lakásnak a konyhájában a terméskövet utánzó falburkolat, de nagyon ötletes, hogy rajzszöggel gyakorlatilag bármit rá lehet erősíteni. Az alatta végigfutó keskeny polc pedig remek lehet az írószerek és más hasznos dolgok tárolására.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha mégis a hűtőajtó a legbiztosabb pont

Ha ismerjük annyira magunkat és családunk tagjait, hogy tudjuk, hogy egy, az előszobában elhelyezett üzenőtáblát vagy naptárt észre sem vennének, ugyanakkor a hűtőajtó a legfeltűnőbb hely a számukra, akkor használhatjuk a hűtőajtót továbbra is az üzenetek továbbítására, de nem árt feldobni egy kicsit.

Ebben a szép kis VIII. kerületi lakásban például mindenütt megjelenik egy kicsit a tengerparti stílus, és ebből a hűtőajtó sem maradhatott ki. Igaz a tulajdonosok csak kedvenc fotóikat helyezték el rajta, attól még üzenőtáblaként is remek lehet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha beépített hűtőnk van

Ha beépített hűtőnk van, nem sok remény van arra, hogy ide tűzzünk ki üzeneteket hűtőmágnessel, a hűtő oldalát takaró panel viszont remek felület lehet egy üzenőfal kialakítására, kosarakkal, írószertartóval, naptárral kiegészítve.

Kép forrása: southernliving.com

Ha a hűtő a kamrában van

Ha a hűtőnek csak a kamrában találtunk helyet, nem érdemes üzenőfalként használnunk, hisz nincs elég feltűnő helyen. A kamra ajtó azonban remek felület lehet egy üzenőfal kialakítására, különösen, ha nincs szabad falfelületünk semmilyen jól látható helyen a család számára.

Kép forrása: rustichardware.com

+ 1 tipp a kütyükábelek rendszerezésére

Akinek nagyobb gyerekei vannak, az valószínűleg többször nézett már szembe azzal a ténnyel, hogy az okostelefonok, tabletek kábelei mindenfelé tekeregnek, mégis pont az nincs meg soha, amelyikkel valamelyik családtagunk, épp valamelyik kütyüjét tölteni szeretné. Ilyen esetekre lehet jó egy felesleges fiókot kiüríteni a konyhában vagy nappaliban, és benne egy töltőállomást létrehozni. Így mindenki könnyedén tölthetné a különböző okos eszközöket, és a kábeleknek is lenne egy fix helye.

Kép forrása: forresidentialpros.com

Hozzászólások